PT. ikke noget nyt

11-November-2017

Tjek selv vandværkets hjemmeside og se SENESTE NYT på www.hhvv.dk

11-08-2014

Kalkknuser

Skrevet den 08/08/2014


På seneste generalforsamling blev det vedtaget at opsætte såkaldte kalkknusere på vores vandværker. Disse anlæg er nu monteret og vi har netop – efter lang ventetid – modtaget tilladelse til igangsætning fra kommunen.

Anlægget består af impulsklodser der er monteret udvendig på afgangsrørerne på vandværkerne. Disse klodser er tilsluttet en mini-computer som styrer impulserne. Dette betyder at det vand vi får ud af hanerne har ændret karakter, da impulserne slår kalkpartiklerne i stykker. Formålet er at kalken så ikke på samme måde sætter sig fast som belægninger på fx vandhaner og tøj. Vandet indeholder stadig samme mængde kalk. Det er vigtigt at understrege, at der ikke i processen foregår tilsætning af nogen form for kemikalier.

Det er en god ide – hvis man ikke løbende gør det – at afkalke filteret yderst på vandhanen (en såkaldt pellator), alternativt at udskifte den med en ny, og på den måde sikre fri adgang for vandet og fjerne gamle belægninger.

Vi har nu igangsat kalkknuserne, men i første omgang ikke til alle andelshavere, idet vi gerne vil have lejlighed til – ved en lille uvidenskabelig undersøgelse – at undersøge virkningerne. Der omdeles derfor 200 spørgeskemaer til tilfældige andelshavere, 100 til dem der har kalkknust vand i hanerne og 100 til dem der ikke har fået det endnu. Vi håber at alle vil bidrage med at udfylde og returnere skemaerne, som vi så vil gennemgå. Når prøveperioden på 14 dage er overstået, vil alle få kalkknust vand i hanerne.

MVH Bestyrelsen i Vandværket

Del siden